JUFFENBALLET (6+)

OVER DE GEHEIME WERELD ACHTER HET SCHOOLBORD

De schooljuf. Een vertrouwd figuur die dagelijks voor de klas staat, dingen op het bord schrijft en geduldig schriften controleert. Maar wat doet ze als je het klaslokaal verlaat? Is de juffrouw dan nog wel een juf? En waar gaat ze dan naar toe? Wat is het geheime leven achter het schoolbord?

In Juffenballet blijkt de koffiekamer een portal naar een andere wereld. In de maneschijn ontmoet een stel juffen elkaar op een open plek in het bos. Ze gebruiken het huiswerk om een fikkie te stoken, dansen wild en uit de maat en brouwen mengsels en geniepige plannetjes. Plannetjes om de schooldirectrice, een oude hippie met flowerpoweridealen, van de troon te stoten. Ze willen de school vernieuwen met strakke regels en prestatiedruk. Een strijd tussen vrijheid en orde barst los. Maar dan komt er een nieuwe juf. Kan zij de boel redden?

Gooi Harry Potter, de heksen van Roald Dahl, Superjuffie en De Luizenmoeder op een hoop en je hebt Juffenballet. Een bokkig avonturenverhaal voor 6+ waarin het klaslokaal net zo makkelijk een wild bos kan zijn. Waarin juffen overdag het goede voorbeeld geven, maar na het luiden van de schoolbel hun haren losgooien. Een voorstelling voor de hele familie met veel dans, vette decorwisselingen, humor en af en toe een spannend liedje.

TOUR
25 Jan 2018 –  29 April 2020 & Sept – Dec 2022

info and tickets
www.maastd.nl/juffenballet

IDEA&DIRECTION: René Geerlings TEXT&ADVICE: Moniek Merkx CHOREOGRAPHY: Cecilia Moisio COMPOSITION: Reinier van Harten PERFORMERS: Manon Nieuweboer, Serano Pinas, Isabelle Houdtzagers, Roosmarijn Luyten, Sabrina NaberMacnack, Luuk Weers, Katarzyna Sitarz, Yulia Kalinchenko DECOR: Sanne Danz COSTUMES: Judith de Zwart HAIR&MAKE-UP: Tessa Hornstra LIGHT DESIGN: Remko van Wely DRAMATURGY: Judith Faas ASSISTANT TO DIRECTOR: Millie Lijbers TECHNIQUE: Peter Raaijmakers, Frans Baudoin, Klim Nelissen, Tinus Christiaans HAIR&MAKEUP: Tessa Hoornstra PRODUCTION: Judith Oostrom PHOTO’S: Kamerich&Budwilowiwtz/EYES

Juffenballet is a co-production of Maas theater and dans en Bonte Hond.